ua en ru

Гройсман і Парубій сподіваються на ефективну співпрацю з Ложкіним на новій посаді

Гройсман і Парубій сподіваються на ефективну співпрацю з Ложкіним на новій посаді

Національна інвестиційна рада, яку на громадських засадах очолив Борис Ложкін, стане хорошим інструментом залучення інвестицій в українську економіку. Таке переконання висловив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Національної ради реформ.

"Залучення інвестицій дозволить розкрити потенціал нашої держави. Нам потрібно створити якісний інвестиційний клімат, щоб кожен, хто хоче вкладати гроші в Україну, став успішним. Причому я зараз говорю не тільки про іноземні інвестиції - у нас є і внутрішній ресурс, який також не потрібно недооцінювати", - заявив він.


Також Гройсман розповів про створення урядом Офісу підтримки і супроводу інвестицій, і закликав Бориса Ложкіна до співпраці.

"Ми розглядаємо цей Офіс, як точку входу інвесторів в ті чи інші бізнес-проекти. Сподіваюся, що наша взаємодія з Національною інвестиційною радою буде дуже позитивною з точки зору супроводу та захисту інвестиційних проектів, які сьогодні є в Україні. Уряд відкритий до такої взаємодії", - підкреслив він.

У свою чергу, виступаючи на засіданні Нацради реформ, голова Верховної Ради Андрій Парубій підкреслив важливість процесу дерегуляції для залучення інвестицій і зростання економіки.

"Розраховую, Борисе Євгеновичу, що ви приєднаєтеся до нашого дискусійного майданчику у Верховній Раді, тому що реформи неможливі без дискусій та обговорення в парламенті. Для нас вкрай важлива професійна дискусія, ми розраховуємо на ваш інтелектуальний потенціал", - заявив він.

Як повідомлялося, 29 серпня Борис Ложкін залишив посаду глави АП, продовживши працювати в команді президента в якості секретаря Національного інвестиційного ради на громадських засадах, а також позаштатного радника глави держави.