ua en ru

Гройсман обіцяє адекватну реакцію Ради на бійки нардепів

Гройсман обіцяє адекватну реакцію Ради на бійки нардепів Фото: Володимир Гройсман

Спікер підтримує посилення відповідальності за такі інциденти

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман обіцяє адекватно реагувати на бійки народних депутатів у стінах парламенту, передає прес-служба ВРУ.

"Бійки, учасниками яких є народні депутати, є абсолютно ганебним і неприпустимим явищем не дивлячись на те, хто по відношенню до кого застосував фізичну силу... Маємо дуже адекватно відреагувати, щоб цього більше не відбувалося, а це можливо зробити тільки суворою відповідальністю, оскільки у деяких випадках народний депутат прикривається недоторканістю і фактично може вчиняти будь-які дії та не нести за них відповідальність", - підкреслив спікер Ради.

Гройсман зазначив, що підтримує посилення відповідальності за такі інциденти. "Вважаю, що має бути політична воля народних депутатів посилювати відповідальність за непарламентську поведінку в стінах Парламенту і поза його межами", - сказав він.

Нагадаємо, заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василь Пісний подав заяву в Генпрокуратуру після нападу позафракційного нардепа Володимира Парасюка.

Голова Антикорупційного комітету Ради Єгор Соболєв скличе закритий комітет, де обговорять бійку Парасюка з Пісним.

Між членом комітету Верховної Ради України з запобігання корупції Володимиром Парасюком та заступником начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василем Пісним виникла сутичка в ході засідання комітету. Парасюк накинувся на Пісного після того, як СБУшник закинув парламентарю, що він зробив більше для Революції гідності та для Майдану більше, ніж Парасюк. Депутат Ради вдарив Пісного ногою по обличчю.