ua en ru

Рубан планував здійснити теракти в Києві, - Грицак

Рубан планував здійснити теракти в Києві, - Грицак Фото: Василь Грицак (УНІАН)

Робота по документуванню діяльності цієї групи йшла не один місяць

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак заявив, що робота спецслужб по викриттю злочинних намірів керівника центру "Офіцерський корпус" Володимира Рубана йшла кілька місяців. Про це голова СБУ повідомив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Грицака, слідство отримало неспростовні докази, які говорять про те, що Рубан разом з ватажками так званої "ДНР" займався підготовкою терактів у центрі Києва.

"Під час слідчих дій отримано вагомі й незаперечні докази, які свідчать про те, що Рубан, діючи за попередньою змовою з ватажками так званої ДНР Захарченко А. В. І Тимофеєвим А. Ю. та іншими спланували і намагалися здійснити терористичні акти в центрі Києва", - заявив Грицак.

Він також додав, що робота по документуванню діяльності цієї групи йшла не один місяць. За його словами, у СБУ є досить багато незаперечних доказів, які будуть використані в ході наступних судових засідань.

Крім того, Грицак розповів, що в Києві готувалися масові теракти. За його словами, "з мінометів повинні були розстріляти центральну частину Києва".

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва обрав Рубану запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави. Рубан при обранні запобіжного заходу у Шевченківському райсуді заперечував, що йому було відомо про зброю в автомобілі. Як відомо, 8 березня представники правоохоронних органів затримали Рубана під час його спроби потрапити на територію України з так званої "ДНР". Під виглядом переселенця Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, який був захований в меблях.