ua en ru

Греція в квітні 2010 р. може звернутися за фінансовою допомогою до МВФ.

Греція вже в наступному місяці може звернутися за фінансовою допомогою до Міжнародного валютного фонду (МВФ), оскільки Афіни все більш песимістично дивляться на перспективи отримання допомоги від Євросоюзу, передає Reuters.

Як повідомили американські ЗМІ з посиланням на неназване джерело в грецькому уряді, Греція не дуже сподівається на те, що її європейські партнери ухвалять вольове рішення на саміті ЄС 25 березня ц.р. "Ми як і раніше хочемо знайти рішення в рамках Європейського союзу, проте перспективи його не дуже хороші, - сказав чиновник. "Якщо ми не отримаємо чіткої підтримки на саміті ЄС 25 березня, ми будемо вимушені шукати допомогу на стороні, і найреальніший варіант - це МВФ", - додав він.

"Уряд все більше переконується в тому, що МВФ буде єдиним виходом", - сказало джерело, додавши, що Греція може звернутися до МВФ на вихідних 2-4 квітня, коли ринки будуть закриті.

МВФ поки подає Греції технічну підтримку у врегулюванні бюджетних і боргових проблем, проте представники організації указували, що готові надати і безпосередню допомогу грошима.

Відзначимо, що напередодні грецький міністр економіки, конкуренції і морського флоту Лука Кацелі заявив місцевим ЗМІ, що вірогідність звернення Греції до МВФ складає 70%.