ua en ru

Греція повинна гарантувати жорскі заходи економії до отримання фіндопомоги ЄС, - міністр фінансів Німеччини.

Греція повинна гарантувати введення нових жорстких заходів економії до отримання якої-небудь фінансової допомоги з боку Європейського союзу, а нездатність зробити це може поставити під загрозу надання подальшої підтримки. Таку заяву зробив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле в інтерв'ю однієї з німецьких газет, передає РБК з посиланням на Associated Press. "Той факт, що ні ЄС, ні німецький уряд поки не ухвалили рішення про надання допомоги, означає, що відповідь може бути як позитивною, так і негативною", - сказав він.

За словами В.Шойбле "жорстка програма по реструктуризації" протягом наступних років для Греції - "неминуча і необхідна умова" для отримання допомоги від ЄС.

Раніше сьогодні міністр фінансів США Тімоті Гайтнерь заявив, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Європейський союз (ЄС) повинні поквапитися з ухваленням рішення по наданню допомоги Греції. В той же час він відзначив, що і Греція повинна поквапитися з проведенням реформ, необхідних для поліпшення фінансової ситуації.

Напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу попросив задіювати механізм фінансової допомоги з боку ЄС і Міжнародного валютного фонду, обсяг якої може досягти 45 млрд євро.