ua en ru

Греція турбується про зростання економіки, а не про пробіли у фінпдопомозі, - Мінфін

Уряд Греції більш стурбований питаннями формування профіциту бюджету і повернення економіки до зростання до початку 2014 року, ніж проблемами зовнішнього фінансування в найближчі декілька років, заявив міністр фінансів країни Янніс Стурнарас.

Уряд Греції більш стурбований питаннями формування профіциту бюджету і повернення економіки до зростання до початку 2014 року, ніж проблемами зовнішнього фінансування в найближчі декілька років, заявив міністр фінансів країни Янніс Стурнарас (на фото), слова якого передає агентство Bloomberg.

За його словами, поліпшення ситуації в економіці дозволить Греції вирішити проблеми з фінансуванням.

"У нас немає плану "Б", все узгоджувалося з єврогрупою, - відзначив Стурнарас. - Те, що ми намагаємося зробити, це вийти на профіцит цього року, завершити структурні реформи і повернути економіку до зростання. Якщо нам це вдасться, тоді наші проблеми, що залишилися, будуть вирішені".

Він підтвердив, що, згідно з листопадовими угодами, кредитори продовжать підтримувати країну до тих пір, поки вона не вийде до профіциту бюджету.

Нагадаємо, раніше МВФ заявив, що Греції ймовірно знадобляться більші суми фіндопомоги і більше боргових списань, щоб її показники відповідали закладеним в програмі надання фіндопомоги. Представники фонду відзначили, що наступного року належить вирішити долю 4,4 млрд євро в рамках допомоги Греції.

Читайте також: Німеччина схвалила надання Греції чергового траншу фінансової допомоги

Нагадаємо, Греція знаходиться на шостому році економічної рецесії, яка погіршується програмою економії і збільшенням податків, прив'язаним до програми фін допомоги розміром 240 млрд євро від трійки міжнародних кредиторів. Безробіття в країні досягло рекордних 27,4% в першому кварталі, збільшившись більш ніж в два рази з часу початку програми фіндопомоги в травні 2010 р.

Метою порятунку Греції є відновлення країни після суверенної боргової кризи і повернення її на ринок, а також унеможливлення виходу з єврозони.