ua en ru

Греції вдасться уникнути виходу з єврозони навіть у випадку дефолту, - експерт

Греції вдасться уникнути виходу з єврозони навіть у випадку дефолту. Такі думку висловив професор бізнес школи Бут Чиказького університету Джон Кокрейн, передає "Росія 24".

На його думку, Греції зараз необхідно проводити структурні реформи для забезпечення економічного зростання і зниження боргового навантаження під час перебування у валютному блоці.

Дефолт спровокує хаос, в результаті якого більшість грецьких банків потраплять у вкрай складну ситуацію, однак, за його словами, це буде менше травматичним для економіки країни подією, ніж вихід з валютного блоку.

"Дефолт маленької країни не така велика трагедія, враховуючи, що валютный блок - це зона твердої валюти. Насправді дефолт має заспокійливий ефект, ніж протилежна ситуація", - говорить Кокрейн.
Він також зазначив, що Греції не вистачить часу незалежно від того, які кроки будуть зроблені для поліпшення ситуації з накопиченим боргом.

"Інвестори виводять свої гроші з грецьких, італійських та іспанських банків з дивовижною швидкістю і або кладуть їх під матраци, або виводять з країни", - резюмував Кокрейн.

Нагадаємо, останнім часом з банків Греції забирають близько 800 млн євро в день.