ua en ru

Громадянин України, затриманий у Великій Британії за підозрою у вбивстві, в 2010 р. притягувався до відповідальності за хуліганство

25-річний житель Дніпропетровська Павло Лапшин, який був затриманий на території Великобританії і проходить підозрюваним у справі про вбивство пенсіонера, раніше притягувався до відповідальності за дрібне хуліганство, вчинене в рідному місті. Про це повідомив керівник прес-служби ГУ МВС у Дніпропетровській області Олексій Щербатов, передає кореспондент РБК-Україна.

Випадок мав місцем 7 серпня 2010 р., коли в одній з квартир на Набережній Леніна стався вибух, в результаті якого було пошкоджено два вікна і міжкімнатну перегородку. Студент, який перебував у квартирі під час події, не постраждав. Було встановлено, що невеликий вибух стався в результаті роботи з піротехнічними матеріалами, які, за словами студента, він проводив з науковою метою.

Читайте також: Підозрюваний у скоєнні вбивства у Великобританії громадянин України відмовляється спілкуватися з українськими дипломатами

"Дана інформація була зареєстрована в райвідділі міліції, і після проведення певної перевірки в порушенні кримінальної справи було відмовлено. Даний громадянин був притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 173 ("Дрібне хуліганство") і ст. 195 ("Порушення правил поводження з піротехнічними матеріалами") Адміністративного кодексу. Судом даному порушнику був призначений штраф і на нього було накладено штраф", - зазначив Олексій Щербатов.

Примітно, що Павло Лапшин є сином Галини Лапшиної, яка постраждала внаслідок ДТП на ж/м Перемога-3 в Дніпропетровську, що сталася 20 березня 2013 р. Тоді в результаті зіткнення двох іномарок п'ять осіб (у тому числі 9-річна дитина) загинули, ще четверо були госпіталізовані.