ua en ru

Громадянин РФ засуджений до 8 років в'язниці за участь в ДНР

Громадянин РФ засуджений до 8 років в'язниці за участь в ДНР Генеральна прокуратура України

Слов'янським міськрайонним судом Донецької області за результатами розгляду обвинувального акту, направленого Генеральною прокуратурою України, до 8 років позбавлення волі засуджено громадянина Російської Федерації М. Корчагін. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Зокрема, він обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).Встановлено, що вказана особа брала участь у діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка" та входила до складу збройного формування цього злочинного утворення та спільно з її учасниками здійснила напад на один з блокпостів сил антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що рішенням суду апеляційної інстанції вирок слов'янського міськрайонного суду Донецької області залишено без змін. Вирок суду набрав законної сили.

Нагадаємо, громадянина США засуджено за контрабанду зброї в Україну.