ua en ru

Громадяни Грузії з осені 2010 р. зможуть отримувати візи в країни ЄС за спрощеною процедурою.

Уряд Грузії припускає, що восени 2010 р. громадяни Грузії зможуть отримати візи в країни Євросоюзу за спрощеною процедурою. Про це сказав прем'єр-міністр країни Ніка Гілаурі. "Ймовірно, що з осені поточного року громадяни Грузії зможуть отримувати візи в країни Євросоюзу за спрощеною процедурою. Вже завершені переговори за процедурою спрощення видачі віз і зараз проводяться певні технічні процедури. Угода буде оформлена в червні, а вже у вересні - жовтні вона вступить в силу", - сказав Н.Гілаурі.

За його словами, спрощена видача віз передбачає скорочення в два рази мита при їх видачі для певних категорій осіб - студентам, професорсько-викладацького складу і спортсменам. Крім того, прем'єр-міністр повідомив про вірогідність того, що буде введена багаторічна - п'ятирічна віза, яку видаватимуть за полегшеною процедурою для бізнесменів, професорсько-вчительського складу і спортсменів.

Він повідомив, що під час його офіційних зустрічей в ході візиту до Брюсселя було зазначено, що Грузія - єдина країна, яка укладе подібну угоду з ЄС.