ua en ru

ГПУ порушила кримінальну справу за фактом закупівлі Мінохорони здоров'я медичного обладнання за завищеною у 5 разів ціною.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) 17 листопада порушила кримінальну справу за фактом закупівлі Міністерством охорони здоров'я у 2008 р. подвійних контейнерів для крові за 5 млн грн, коли була аналогічна пропозиція за 1 млн грн. Про це повідомила сьогодні журналістам перед початком засідання уряду, заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Другий факт стосується поставки піролізних інсенераторів Muller. Кримський протитуберкульозний диспансер закупив цих апаратів на 1,8 млн грн. Це було 8 місяців тому (березень 2009 р.), але по сьогодні вони не використовуються. Це обладнання немає ніякої документації", - заявила Т.Корнякова.
Також вона зазначила, що аналогічне обладнання на суму 2 млн грн було поставлено до Лисичанського протитуберкульозного диспансера. За словами Т.Корнякової, це кваліфікується як злочинне діяння. Вона повідомила, що 19 листопада розпочне роботу відповідна група, до якої входять представники Генпрокуратури України та інших контролюючих правоохоронних органів.
Вона наголосила, що триває перевірка дотримання санітарно-епідеміологічного законодавства та дотримання законодавства під час закупівель ліків, послуг. Т.Корнякова повідомила, що факт закупівлі препарату "Таміфлю" перевіряється в рамках загальної кримінальної справи. "Цей факт перевіряється в рамках загальної кримінальної справи, допитуються посадові особи, йде виявка документів. Безумовно, ці факти будуть розслідувані, і буде поставлена крапка", - підкреслила Т.Корнякова.