ua en ru

ГПУ не має претензій до діяльності Ю.Єханурова на посаді міністра оборони України, - "Комерсант-Україна".

Генпрокуратура України (ГПУ) не має претензій до діяльності екс-міністра оборони України Юрія Єханурова на посту міністра оборони України. Про це заявив перший заступник голови Секретаріату президента Юрій Єхануров на VIII з'їзді очолюваного ним Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, повідомляє "Комерсант-Україна". "26 жовтня в Секретаріат президента, парламент і всі зацікавлені органи надійшли результати перевірки Генпрокуратурою діяльності Міноборони і моєї діяльності як міністра. Питань до мене немає", - заявив Ю.Єхануров.

Нагадаємо, з березня по червень прем'єр-міністр Юлія Тимошенко регулярно звинувачувала Юрія Єханурова, який у той час був міністром оборони, в неефективному використанні бюджетних коштів. На засіданні Кабміну України 20 травня Ю.Тимошенко пообіцяла міністрові направити до Генпрокуратури звіт голови Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського, котрий проводив перевірку діяльності Міноборони України. Після цього звіт ГоловКРУ був відправлений до Генпрокуратури. У червні Верховна Рада України задовольнила подання Кабміну про відставку Ю.Єханурова.
Звільнений міністр оборони звернувся до суду з позовом про незаконність своєї відставки. Головним аргументом на свою користь він називав той факт, що автором постанови про його звільнення виступила не прем'єр-міністр, як того вимагає закон "Про Кабінет міністрів", а народні депутати (Валерій Писаренко і Андрій Кожем'якин, обидва - БЮТ). Проте 9 липня окружний адміністративний суд Києва (ОАС) відмовив Юрію Єханурову в задоволенні даного позову.

Юрій Єхануров також повідомив, що подав апеляцію на вирішення ОАС від 9 липня. "Документи знаходяться на розгляді, результат буде найближчим часом. Але якщо суд не зважиться взяти на себе відповідальність і ухвалити рішення, Президент вже заявив про готовність подати мою кандидатуру на посаду міністра оборони повторно", - додав колишній міністр. Нагадаємо, голова Секретаріату президента України Віра Ульянченко раніше вже заявляла, що після завершення всіх судових розглядів кандидатура Ю.Еханурова повторно буде запропонована Президентом Віктором Ющенком на посаду міністра оборони.