ua en ru

ГПУ завершує розслідування щодо перших трьох беркутівців, причетних до розстрілу Євромайдана

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення "Беркут" МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані незалежності в Києві 18-20 лютого поточного року.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення "Беркут" МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані незалежності в Києві 18-20 лютого поточного року. Про це заявив генпрокурор України Віталій Ярема, повідомляє прес-служба ГПУ.

За словами Яреми, на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних справ.

"Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів з показаннями і другими даними слідчих дій, на основі яких у кінцевій редакції були сформульовані підозри в перевищенні влади, у вчиненні умисних вбивств і замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах", - йдеться в повідомленні.

Згодом обвинувальні акти будуть надані на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе визначити міру провини за масові вбивства на Майдані і покарання - аж до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, генеральна прокуратура України розслідує понад 270 кримінальних проваджень за подіями на Майдані Незалежності в Києві в листопаді 2013 р. - лютому 2014 р.