ua en ru

ГПУ затримала ще чотирьох "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані

ГПУ затримала ще чотирьох "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані Фото: прокуратура

Підозрювані працюють в Національній поліції України

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) затримала ще чотирьох "беркутівців", підозрюваних у вбивствах на Майдані. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України безперервно вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні-лютому 2014 року.


"23.06.2016 слідчими Генеральної прокуратури України затримано чотирьох колишніх співробітників батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУ МВС України в Харківській області, які підозрюються у вчиненні 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, Кріпосному провулку та вулиці Грушевського у м. Києві, на виконання явно злочинного наказу дій, спрямованих на незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій, та перевищення влади і службових повноважень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дії "беркутівців" спричинили настання тяжких наслідків у вигляді заподіяння, внаслідок застосування спеціальних засобів, тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам, а також вчиненні закінчених замахів на умисне вбивство двох і більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб.

Крім цього, зазначається, що одному підозрюваному інкримінується вчиненні під час цих подій вбивства однієї особи.

Наразі усім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання підозрюваних, у ході яких виявлено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети і речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

"Досудове розслідування триває. Слід зауважити, що вказані підозрювані працюють в Національній поліції України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вівторок, Святошинський суд Києва розглянув матеріали балістичної експертизи, згідно з яким зі зброї екс-беркутівців було вбито 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській з 18 по 20 лютого 2014 року.