ua en ru

ГПУ створила в Харкові спецгрупу для розслідування теракту 22 лютого

Генеральна прокуратура створила в Харкові спеціальну слідчу групу для розслідування терористичного акту, який стався 22 лютого 2015 р. Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Володимир Гузир, передає прес-служба прокуратури Харківської області.

Гузир зазначив, що відповідне доручення дав особисто генпрокурор Віктор Шокін.

"Вчора відразу ж після прибуття в Харків я взяв на себе керівництво групою. Хочу запевнити, що робота організована за всіма напрямами. Окремо хотів би відзначити професіоналізм працівників управління Служби безпеки України в області. Зібрана ними первинна інформація має великий інтерес для слідства", - розповів він.

Гузир озвучив дві основні версії, за якими зараз ведеться слідство. По-перше, це терористичний акт, вчинений з метою дестабілізації ситуації в регіоні терористичною групою так званих "Харківських терористів". По-друге, теракт, вчинений з тих же мотивів, але інших угруповань.

Крім того, заступник генпрокурора провів оперативну нараду за участю заступника міністра внутрішніх справ Василя Паскала. На засіданні було заслухано хід розслідування усіх кримінальних проваджень, пов'язаних з вибухами, що сталися в місті та області.