ua en ru

ГПУ просить Росію екстрадувати бойовика, підозрюваного у вбивстві школяра в Донецьку

ГПУ просить Росію екстрадувати бойовика, підозрюваного у вбивстві школяра в Донецьку Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

Українська сторона офіційно звернулася по екстрадиції бойовика Вадима Погодіна

Генеральна прокуратура України звернулася до прокуратури Росії з проханням про екстрадицію затриманого в Криму бойовика Вадима Погодіна, якого підозрюють у вбивстві українського школяра Степана Чубенка в Донецьку в 2014 році. Про це у Facebook повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Сьогодні звернулися в Генеральну прокуратуру РФ з проханням передати нам одного з ватажків ДНР Вадима Погодіна, який в 2014 році в Донецьку по-звірячому вбив неповнолітнього Степана Чубенка. Погодін був затриманий і утримується на тимчасово окупованій території АР Крим", - повідомив Єнін.

За його словами, даний запит не є визнанням Криму російським, а міжнародні конвенції та практика судів міжнаціональної юрисдикції свідчать про обов'язок держав здійснювати правове співробітництво, навіть якщо вони знаходяться в стані війни і окупують частини територій.

"Ми будемо робити все можливе, щоб злочинці несли передбачене законом покарання, навіть якщо вони переховуються на тимчасово окупованій території", - додав Єнін.

alt

Фото: ГПУ направила до Росії запит про екстрадицію бойовика

Зазначимо, Степана Чубенка вбили влітку 2014 року після тортур бойовиками за проукраїнську позицію. На момент загибелі йому було 16 років. Крім того, він був воротарем юнацької футбольної команди "Авангард" з Краматорська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна видала Італії звинуваченого у відмиванні грошей у великих масштабах.