ua en ru

ГПУ продовжує встановлювати, з якої відстані стріляли в Музичко

Медико-криміналістична експертиза одягу покійного координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка (Сашка Білого), яка дозволить встановити, з якої відстані стріляли в Музичко, досі триває.

Медико-криміналістична експертиза одягу покійного координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка (Сашка Білого), яка дозволить встановити, з якої відстані стріляли в Музичко, досі триває. Про це йдеться в довідці Генеральної прокуратури, поданої тимчасової слідчої комісії Верховної Ради і озвученою на засіданні ТСК в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

ГПУ відзвітувала за свою роботу перед ТСК щодо загибелі Музичко у письмовій формі. 27 травня головне слідче управління ГПУ направило ТСК офіційну довідку з звітом виконаної роботи. Голова ТСК Юрій Дерев'янко ознайомив журналістів з текстом довідки.

"В даний час у кримінальному провадженні призначено 39 криміналістичних і судово-медичних експертиз, допитано понад 80 свідків, проведено 20 оглядів місць події, оглянуті речі та документи, вилучені в ході огляду, призначено та проведено дві службові перевірки, за участю свідків проведено 4 слідчі експерименти", - йдеться в довідці.

У довідці також перераховані результати вже проведених експертиз.

"У висновках виконаних експертиз зазначено, що:

• Генетичні ознаки клітин на спусковому механізмі пістолета "ПМ", вилученого у Музичко, є змішаними і містять генетичні ознаки зразка крові Музичко.

• Куля, витягнута з руки пораненого представника міліції, отстреляна з пістолета "ПМ", вилученого у Музичко.

• Куля, вилучена під час огляду з-під трупа Музичко, куля, витягнута під час розкриття його трупа, і куля, витягнута з руки пораненого представника міліції, отстреляны з одного екземпляра вогнепальної зброї - пістолета "ПМ", вилученого у Музичко.

За висновком судової-медичної експертизи на тілі Музичко, крім вогнепальних поранень кінцівок, виявлено два вогнепальних нашкірних кульові поранення лівої половини грудей, які не були для нього смертельним, а відносяться до легких тілесних пошкоджень.

Крім того, виявлено кульове сліпе кульове поранення лівої половини грудей з травмуванням третього і дев'ятого лівих ребер, пошкодженням лівої легені та серця, яке мало для Музичко смертельний результат.

Нагадаємо, в ніч на 25 березня координатор громадського руху "Правий сектор" в Західній Україні Олександр Музичко на прізвисько Сашко Білий отримав вогнепальне поранення при затриманні міліцією. Раніше проти Музичко були порушені справи за хуліганство та погроз насильством щодо працівника правоохоронного органу.