ua en ru

ГПУ пред'явила нові підозри за переслідування активістів Євромайдану

ГПУ пред'явила нові підозри за переслідування активістів Євромайдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру 4 слідчим і прокурорам, які незаконно затримували і притягали до відповідальності учасників акцій протесту під час Євромайдану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Так, 2 березня цього року двом слідчим райуправління органів внутрішніх справ р. Києва, прокурору прокуратури р. Києва і прокурора районної прокуратури р. Києва повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службова підробка) КК України", - йдеться в повідомленні.

В даний момент триває досудове розслідування за іншими фактами незаконного затримання та притягнення до кримінальної відповідальності активістів Євромайдану.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко спрогнозував кадрові перестановки в правоохоронних органах з-за зволікання з розслідуванням подій Євромайдану.