ua en ru

ГПУ застерігає місцеві влади і військових від зради Україні

Генеральна прокуратура України застерігає місцеві влади і військових від зради Україні.

Генеральна прокуратура України застерігає місцеві влади і військових від зради Україні. Про це йде мова у зверненні колегії ГПУ.

"Військовослужбовці Збройних сил України повинні пам'ятати, що вони присягали на вірність українському народу! Відтак, виконання ними вимог щодо здачі зброї, залишення військової техніки і місць дислокації буде розцінюватися як державна зрада із відповідними правовими наслідками", - йдеться в повідомленні.

Також у прокуратурі нагадують, що відповідно до статті 121 Конституції України прокуратура становить єдину систему та забезпечує дотримання законності в державі.

"Тому будь-які рішення про призначення керівників органів прокуратури усупереч встановленому порядку, як це мало місце в Криму, є незаконними", - йдеться у зверненні.

При цьому, на думку колегії ГПУ, вчинення сепаратистських дій не має під собою жодного реального підґрунтя.

"Варто підкреслити, що нині у державі не відбулося жодних змін у законодавстві, які б погіршували або утискали права громадян залежно від їхньої національності, мови чи віросповідання", - йдеться у зверненні.

"Звертаючись до працівників прокуратури, правоохоронців, суддів, працівників місцевих органів влади, наголошуємо, що наразі збереження суверенітету, територіальної цілісності й безпеки нашої держави та усіх її громадян - є нашим спільним першочерговим завданням", - додають у ГПУ.