ua en ru

ГПУ не отримала відповіді з РФ про передачу бойовика, підозрюваного у вбивстві школяра в Донецьку

ГПУ не отримала відповіді з РФ про передачу бойовика, підозрюваного у вбивстві школяра в Донецьку Фото: Євген Єнін (gp.gov.ua)

Мати загиблого готова делегувати уряду право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не отримала офіційної відповіді Російської Федерації (РФ) про передачу бойовика Вадима Погодіна, якого підозрюють у вбивстві українського школяра Степана Чубенко в Донецьку в 2014 році. Про це повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін в Facebook.

"Генпрокуратура України не отримала офіційної відповіді з РФ про передачу українським правоохоронцям екс-керівника батальйону "Керч" Погодіна, який жорстоко вбив громадянина України Степана Чубенко на Донбасі та згодом був затриманий на території АРК", - заявив Єнін.

За його словами, українські правоохоронці будуть продовжувати докладати всі можливі зусилля для залучення Погодіна до кримінальної відповідальності, навіть якщо виявиться, що відповіддю РФ на звернення української сторони стало звільнення вбивці з під варти.

Крім того, мати загиблого Степана Чубенко вже висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав.

"Спільно з Іван Ліщиною і Нацполіцією плануємо підготувати відповідну скаргу до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням РФ права на життя (ст. 2 Конвенції Ради Європи з прав людини). Вбивці та особи, що їх покривають мають постати перед судом", - резюмував Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ звернулася в прокуратуру РФ з проханням про екстрадицію затриманого в окупованому Криму бойовика Вадима Погодіна.