ua en ru

ГПУ отримала доступ до даних мобільних телефонів у справі Пімахової

ГПУ отримала доступ до даних мобільних телефонів у справі Пімахової Фото: Діна Пімахова (facebook)

ГПУ отримала доступ до телефону співробітника НАБУ Олександр Карєєв

Печерський районний суд Києва дав доступ слідчим Головного слідчого управління Генеральної прокуратури доступ до інформації про вхідні та вихідні з'єднання з номерів мобільних телефонів осіб, задіяних у спецоперації стосовно першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової. Про це повідомляє "Судовий репортер".

"Надати слідчим групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України тимчасовий доступ до відомостей щодо вхідних та вихідних з'єднань з номеру мобільного телефону НОМЕР_1, яким постійно користувався ОСОБА_2 за період з 01.08.2017 по 30.11.2017 включно, у тому числі щодо дати, часу, тривалості кожного з'єднання, номерів, з якими вони відбулись", - йдеться в ухвалі суду, винесеній суддею Ларисою Цокол.

Також суд ухвалив надати IMEI мобільного пристрою, місцезнаходження абонента, СМС-повідомлень, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар".

Зокрема, як вказує "Судовий репортер", надано доступ до номерів мобільного телефону керівника другого підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України. На сайті НАБУ зазначено, що цю посаду обіймає Олександр Карєєв.

"Розслідуванням встановлено, що ОСОБА_2 постійно користувався абонентським номером мобільного телефону НОМЕР_1, що обслуговується оператором мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар", за допомогою якого останній спілкувався з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні", - йдеться одній із ухвал суду.

Іншими ухвалами також наданий доступ до такої інформації з телефонного номера іншого учасника спецоперації. Так, за версією ГПУ, керівник підрозділу НАБУ у змові ще двома особами з метою викриття першого заступника Голови Державної міграційної служби України Діни Пімахової створили умови для провокування і підбурювання до одержання нею 30 тис. доларів хабара з метою її подальшого викриття.

Нагадаємо, у січні 2018 року у НАБУ повідомили, що провели обшуки у Діни Пімахової (перший заступник голови Державної служби міграції) проходили у справі про корупцію у відомстві. Так, детективи НАБУ провели обшуки в рамках розслідування кримінальної справи за фактами прийняття пропозиції, а також отримання хабара чиновником Державної міграційної служби України, який займає особливо відповідальне становище.

Додамо, що 29 листопада 2017 року агент НАБУ Сергій Добрянський був затриманий СБУ і ГПУ, коли намагався передати Пімаховій частину хабара у сумі 15 тис. доларів за сприяння у початку виготовлення документів, що підтверджують громадянство України. У НАБУ заявили, що це була не провокація, а спецоперація, яку зірвали Генпрокуратура і Служба безпеки України.