ua en ru

ГПУ: підозрюваного в розстрілі Майдану відпустять у ніч на 27 березня

ГПУ: підозрюваного в розстрілі Майдану відпустять у ніч на 27 березня Фото: Сергій Горбатюк анонсує безпідставне звільнення підозрюваного

До цього призвело виключно небажання судів розглядати цю справу

Підозрюваного у видачі зброї зі складів МВС для розстрілів учасників акції протесту на Майдані Незалежності в Києві в 2014 році Романа Заворотного безпідставно звільнять з-під варти 26 березня о 00:00. Про це повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу "112.Украіна".

"Мало місце системне небажання належним чином розглядати судами цих справ щодо злочинів, скоєних на Майдані. Такі випадки трапляються неодноразово. І цей випадок дійсно є таким, який може привести до безпідставного звільнення з-під варти підозрюваного у незаконному отриманні 408 автоматів Калашникова 20 лютого і 90 тисяч патронів", - зазначив Горбатюк.

Він пояснив, що до цього призвело виключно небажання судів розглядати цю справу, хоча вона була направлена до суду три місяці тому, і з того часу "суди перекладають один на іншого відповідальність за це рішення".

"Суддя Святошинського району чомусь вважає, що Апеляційний суд повинен визначити можливо іншу підсудність, і вони направляють до Апеляційного суду, а Апеляційний суд направляє до Печерського суду, свідомо знаючи, що там у цих справах усі судді були слідчими суддями у цій справі", - розповів Горбатюк.

При цьому він запевнив, що на такі дії суддів буде реакція Вищої кваліфікаційної комісія суддів щодо притягнення суддів до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ГПУ звинуватила екс-командира київського "Беркуту" у нападі на Автомайдан.