ua en ru

ГПУ підготувала 119 проваджень для передачі в суд, у тому числі справи щодо розстрілу Майдану

ГПУ підготувала 119 проваджень для передачі в суд, у тому числі справи щодо розстрілу Майдану Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Прокурор закликав депутатів внести зміни до кримінально-процесуального кодексу у частині заочного засудження

ГПУ підготувала 119 проваджень для передачі в суд, фігуранти яких будуть засуджені заочно, у тому числі причетні до справи про розстріл Майдану. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час представлення у Верховній Раді змін до Кримінально-процесуального кодексу України у четвер, 23 лютого, передає кореспондент РБК-Україна.

"119 кримінальних проваджень готові для передачі в суди у разі вдосконалення чинного закону (про заочне засудження, - ред.) Хто ці люди? Вашого рішення сьогодні чекають Янукович, Захарченко і вся його команда, включаючи тих, хто підозрюється в розстрілі активістів Майдану", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко закликав парламент підтримати зміни до закону про заочне правосуддя для можливості передачі в суд звинувачення проти екс-президента Віктора Януковича.