ua en ru

ГПУ оголосила про підозру в хабарництві суддю одного з райсудів Київської обл

ГПУ оголосила про підозру в хабарництві суддю одного з райсудів Київської обл Фото: Генеральна прокуратура України

Суддя підозрюється у систематичному вимаганні

Заступник генерального прокурора України Юрій Столярчук у вівторок, 4 серпня, здійснив повідомлення про підозру судді одного з районних судів Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, 4 ч. ст. 368 КК України, а саме в отриманні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої йому влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Суддя підозрюється в тому, що він систематично вимагав та отримував від фізичних осіб неправомірну вигоду за винесення на їх користь рішень по справах про адміністративні правопорушення, а також винесення у кримінальному провадженні обвинувального вироку та задоволенні заявленого потерпілим цивільного позову", - сказано в повідомленні.

Санкції статей, за яким повідомлено про підозру, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Зазначимо, сьогодні Генпрокуратурою було складено повідомлення про підозру колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка у одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,2 млн грн.