ua en ru

ГПУ назвала незаконним звільнення підозрюваного у вбивствах на Майдані

ГПУ назвала незаконним звільнення підозрюваного у вбивствах на Майдані Фото: Сергій Горбатюк

Обвинувачений у масових вбивствах на Майдані залишився без запобіжного заходу

Начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що у ГПУ не згодні з рішенням Апеляційного суду про звільнення з-під варти під особисте зобов'язання екс-беркутівця, який підозрюється у вбивстві людей під час Майдану. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

За словами Горбатюка, на початку року районним судом зазначеній особі вже необґрунтовано змінювався запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

"Разом з тим після цього зафіксовано неодноразове порушення цим підозрюваним своїх процесуальних обов'язків. Підсумувавши це, прокурор звернувся до суду з тим, щоб змінити йому запобіжний захід з урахуванням тяжкості обвинувачення та порушень", - повідомив начальник департаменту ГПУ.

Так, суд змінив запобіжний захід підозрюваному, але після скарги адвоката, Апеляційний суд знову скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На думку Горбатюка, це рішення не відповідає вимогам КПК України, оскільки присутня особлива тяжкість злочину - "особа обвинувачується у скоєнні понад 33 замахів на вбивство".

"Після такого рішення суду обвинувачений залишився взагалі без запобіжного заходу", - підсумували в ГПУ.

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ З РІШЕННЯМ СУДУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ З-ПІД ВАРТИ ЕКС-БЕРКУТІВЦЯ, ЯКИЙ ПІДОЗРЮЄТЬСЯ У ВБИВСТВІ Л...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 7 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Києва під особисте зобов'язання звільнив з-під варти колишнього харківського "беркутівця" Віталія Гончаренко.