ua en ru

ГПУ направила в суд справу водія автобуса з паломниками, що разбився в Чернігівській обл

Генеральна прокуратура України 15 листопада затвердила обвинувальний висновок та направила до Чернігівського районного суду Чернігівської обл. кримінальну справу стосовно водія автобуса, який перевозив російських паломників та зазнав аварії на чернігівській трасі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Нагадаємо, за фактом дорожньо-транспортної пригоди 7 липня слідчим управлінням УМВС України в Чернігівській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб). Санкція статті передбачає: позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

В той же день водія автобуса було затримано та за рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

ДТП сталося 7 липня на автодорозі Нові Яриловичі - Чернігів - Київ. Автобус, в якому їхало 42 пасажири, на ділянці автотраси між селами Топчівка і Червоне перетнув зустрічну смугу руху, виїхав на узбіччя і перекинувся. Унаслідок аварії загинуло 16 осіб, а водій та 26 пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Читайте також: В автобусному ДТП по дорозі з Криму постраждали понад 30 білоруських туристів