ua en ru

ГПУ направила до Миколаїва групу працівників з метою перевірки стану розслідування справи щодо згвалтування

Генеральна прокуратура України скерувала до Миколаївської області групу працівників центрального апарату з метою перевірки своєчасності реєстрації та стану розслідування злочину щодо згвалтування та спроби вбивства Оксани Макар, повідомляє прес-служба ГПУ.

За вказівкою ГПУ, враховуючи тяжкість вчиненого злочину проти Оксани Макар у Миколаївській області та його суспільну резонансність, вказану кримінальну справу було передано до головного слідчого управління МВС України.

Стан розслідування кримінальної справи перебуває на особистому контролі генпрокурора України.

В ході проведення прокурорської перевірки встановлено, що батьки, рідні та близькі особи обвинувачуваних у скоєнні злочину не працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, органах прокуратури та інших правоохоронних органах.

Зокрема, встановлено, що мати обвинувачуваного К. не працює з 2005 р., а його батько - невідомий. Мати обвинувачуваного П. працює бібліотекарем, а його батько помер 1 січня 2012 р. Батько третього обвинувачуваного до 2009 р. працював першим заступником Єланицької райради, з 2009 р. - пенсіонер; його мати до 2010 р. працювала головою Єланицької райдержадміністрації, з 2010 р. - пенсіонер.

На даний час, за поданням прокурора, судом заарештовано усіх трьох осіб, які скоїли злочин.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці забезпечити повне і неупереджене розслідування даного резонансного злочину.