ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти беркутівця, який знущався над Гаврилюком

ГПУ направила в суд обвинувачення проти беркутівця, який знущався над Гаврилюком Фото: беркутівець вручає Гаврилюку льодоруб

Комвзводу "Беркута" змусив Гаврилюка тримати льодоруб

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт проти співробітника "Беркута", який знущався над активістом Евромайдана Михайлом Гаврилюком. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього командира взводу батальйону міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в Харківській області у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень з насильством, - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Співробітник "Беркута" повідомлено про підозру у тому, що 22 січня 2014 р. під час акцій протесту в Києві із застосуванням фізичної сили змусив оголеного Гаврюлюка тримати льодоруб, щоб присутні могли здійснювати фото - і відеозйомку.

Як зазначається, 27 липня 2015 р. обвинувальний акт у зазначеному виробництві направлений для розгляду в Печерський районний суд Києва.

Нагадаємо, раніше ГПУ передала до суду справу про бездіяльність правоохоронців при побитті Гаврилюка на Майдані.