ua en ru

ГПУ допитає Наливайченко у справі про розстріли на Майдані

ГПУ допитає Наливайченко у справі про розстріли на Майдані Фото: Валентин Наливайченко

Наливайченко буде направлена відповідна повістка з точною датою допиту

Генеральна прокуратура України (ГПУ) викличе екс-голову Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка на допит для дачі показаний про наявність доказів причетності представників РФ до розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 р. Про це на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми знову запрошуємо пана Наливайченка на допит в якості свідка, щоб він нам показала, пояснив і розповів, де і що він бачив. Де він бачив докази, про які говорить", - заявив Горбатюк.

Наливайченко буде направлена відповідна повістка з точною датою допиту.

За словами Горбатюка, інформація, надана Наливайченко, щодо причетності представників ФСБ до розстрілів на Майдані не підтвердилася.

У той же час він зазначив, що СБУ не надала жодних документальних підтверджень причетності представників ФСБ до розстрілів, а помічник Президента РФ Владислав Сурков і ще шість представників ФСБ прибули в Україну після останнього вбивства на Інститутській.

"Ось це лист, в якому вказується, що ці представники Російської федерації, в тому числі Сурков, прибутку 20 лютого 2014 р. о 19:15 в Україну у кількості семи чоловік. Ось такий лист, надавалося Генеральній прокуратурі. Тобто прибуття сталося після всіх подій. Зокрема, останнє вбивство 20 лютого на вул. Інститутській відбулося в 16:45. Ці особи були поміщені в комплекс спеціальних об'єктів СБУ - там проживали і зустрічалися, зокрема, Бабаків та ще один представник ФСБ в Адміністрації Президента України", - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, як заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін, справа про злочини під час подій на Евромайдане в 2013-2014 рр. фактично розслідувана.