ua en ru

У ГПУ немає доказів для притягнення до кримінальної відповідальності Бойка

У ГПУ немає доказів для притягнення до кримінальної відповідальності Бойка Фото: генпрокурор України Юрій Луценко

При цьому Луценко підкреслив, що "слідство працює"

У Генеральної прокуратури України на даний момент немає доказів для притягнення до кримінальної відповідальності лідера парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка. Про це в інтерв'ю газеті "Високий замок" заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Жоден депутат не повинен впливати на слідство. Ні Кононенко з Грановським, ні Лещенко не будуть керувати департаментами. Сергію треба припинити керувати слідством по телевізору. Я не бюро замовлень. Посади мені Бойка. Поки що немає для цього достатніх доказів, але слідство працює. У мене на столі стоїть тюремна гуртка, вона нагадує мені, що по бєспрєдєлу нікого судити не можна. Провину треба довести", - зазначив Луценко.


При цьому він спростував заяву народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка про те, що за часів попереднього генпрокурора Віктора Шокіна в його сейфі лежало подання на зняття з Бойка депутатської недоторканності.

"Ні в сейфі, ні в столі не було жодного уявлення. Сергій, на жаль, захопився розслідуванням в прямому ефірі", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, на початку червня президент України Петро Порошенко виключив призначення Бойка керівникам на Донбасі.