ua en ru

ДПтСУ склала акт про відмову Тимошенко від етапування до Києва для участі у допиті Тарути

Державна пенітенціарна служба України склала акт про відмову екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко бути етапованою завтра, 2 квітня, до м. Києва для участі у допиті свідка Сергія Тарути. Про це повідомила прес-служба ДПтСУ.

"Співробітники Качанівської колонії неодноразово цікавилися позицією засудженої Тимошенко щодо її етапування. Під час першої розмови засуджена відмовилася повідомити чи готова до етапування і заявила про те, що пенітенціарна служба має "діяти по закону", а тому не має права вивозити її зі стаціонарного закладу, адже це за її словами суперечить вимогам КПК. У зв'язку з цим, засуджену було поінформовано про те, що керівництво колонії має намір скласти відповідний акт про відмову засудженої Тимошенко бути етапованою. Після цього, засуджена написала заяву, у якій зазначила, що має бажання їхати до суду", - йдеться у повідомленні ДПтСУ.

Після отримання зави, керівник Качанівської колонії Ігорь Колпащиков знову пішов спілкуватися із засудженою. Тимошенко у відповідь сказала, що той факт, що вона начебто має бажання брати участь у засіданні суду не означає, що пенітенціарна служба має право її етапувати, адже вона перебуває у медичному закладі.

"Жодних додаткових пояснень, не зважаючи на конкретні запитання Колпащикова, на приклад, "яким чином ви маєте намір дістатися автомобіля?", "чи потрібна допомога під час етапування співробітників колонії?" Тимошенко не надала", - йдеться у повідомленні.

Пенітенціарною службою після роз'яснень норм діючого законодавства було складено відповідний акт про відмову Тимошенко бути етапованою до Києва.

Акт передано до суду.

Читайте також: Тимошенко хоче бути присутньою на допиті Тарути, - Власенко