ua en ru

ДПтС констатує нестачу штатного персоналу

Державна пенітенціарна служба України (ДПтС) констатує нестачу штатного персоналу. Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" заявив перший заступник голови ДПтС Сергій Сидоренко.

"Як орган виконавчої влади пенітенціарна система реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, вона розвивається і реформується, відповідно з'являється потреба у збільшенні штату та залученні високопрофесійних фахівців", - зазначив Сидоренко.

За його словами, нестачу персоналу спричинило і введення додаткових посад в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, після чого загальна штатна чисельність служби зросла на 3% або на 1556 посад.

Водночас, за словами Сидоренка, ще однією проблемою є недостатнє матеріальне забезпечення співробітників ДПтС.

"У I кварталі цього року середній розмір грошового забезпечення осіб вищого та старшого начальницького складу становив 3983 грн, середнього начальницького складу - 2680 грн, молодшого - 1841 грн", - зазначив він.

При цьому Сидоренко зазначив, що розмір заробітної плати співробітників пенітенціарної служби у великих містах та на периферії знаходиться майже на одному рівні.