ua en ru

Держава не повинна брати на себе безоплатно борги комерційних банків, - К.Бондарєв.

Держава не повинна брати на себе безоплатно борги комерційних банків, як це пропонується в законопроекті №1017-1, заявив РБК-Україна народний депутат від БЮТ, заступник голови комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Костянтин Бондарєв.
Нагадаємо, законопроектом №1017-1 пропонується, щоб держава взяла на себе знецінені внески громадян на депозитах комерційних банків за 65 млрд грн. в 2008 і 2009 рр. Автори законопроекту - нардепи від Партії регіонів Василь Хара, Ярослав Сухий і Олександр Стоян, які представляють комітет ВР з питань соціальної політики та праці.
"Саме комерційні банки привели країну до кризи, накопичивши корпоративний борг перед закордонними фінустановами. І гроші, перераховані вітчизняним банкам на виплату депозитів, пішли за борги - за кордон. А тепер законопроектом №1017-1 пропонується перекласти їх проблеми на плечі держави. Так робити не можна", - впевнений К.Бондарєв.
На його думку, сьогодні можна говорити тільки про банкрутство комбанків, а їх керівництво повинне нести відповідальність, в тому числі - кримінальну за свої дії. "Разом з банкірами повинні відповісти і куратори цих банків з НБУ", - підкреслив депутат.
Коментуючи відмінність законодавчої ініціативи регіоналів від дій уряду Юлії Тимошенко, К.Бондарєв також нагадав, що попередній Кабмін брав на себе борги банків в обмін на їх активи, а не "за просто так".