ua en ru

Держмитслужба України отримала від уряду США технічні засоби боротьби з контрабандою на суму 4,5 млн грн.

Держмитслужба України в рамках надання технічної допомоги міністерством оборони США отримала від уряду США технічні засоби боротьби з контрабандою на суму 4,5 млн грн. Про це повідомив на прес-конференції голова Держмитслужби Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.
А.Макаренко повідомив, що відповідне обладнання буде передане Київській центральній спеціалізованій митниці та іншим митним органам. Також він зауважив, що дане обладнання дозволяє в автоматичному режимі виявляти підозрілі предмети такі як зброя, наркотичні речовини та прекурсори, предмети мистецтва, а також вироби з дорогоцінного каміння та металів.
Голова митниці наголосив, що переміщення через митницю значного обсягу товарів завдяки отриманому обладнанню відчутно прискориться. Так, у минулому році українська митниця прийняла 18 млн міжнародних поштових відправлень і 100 тис. міжнародних експрес-відправлень, зокрема були виявлені факти контрабанди зброї та культурних цінностей і порушено 7 кримінальних справ.
У свою чергу посол США Джон Теффт заявив, що "Україна знаходиться на перехресті європейських шляхів", і тому для США важливо, щоб вона поширювала боротьбу з контрабандою, особливо в умовах зростання загрози тероризму та нелегального обігу наркотичних речовин.