ua en ru

Держспецзв'язку спростовує зараження вірусами комп'ютерів Кабміну

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України спростовує інформацію щодо зараження вірусами комп'ютерів Кабінету міністрів України.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України спростовує інформацію щодо зараження вірусами комп'ютерів Кабінету міністрів України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держспецзв'язку.

"Публікація в газеті Financial Times про стан ураженості урядових організацій програмою-шпигуном Turla / Snake посилається на статтю, опубліковану на сайті антивірусної компанії Symantec 7 серпня. В обох статтях згадується, що в 2012 році 60 комп'ютерів офісу прем'єр-міністра" однієї з країн колишнього СРСР "були вражені подібним вірусом. Таким чином, численні інтерпретації статті в FT вітчизняними ЗМІ, заявили про поточну зараженість цим вірусом комп'ютерів Кабінету Міністрів України, мають всі ознаки, як мінімум, небажання перевіряти інформацію", - йдеться в повідомленні.

Так, відразу після публікації у вітчизняних ЗМІ такої інформації, представники компанії Symantec відзначили, що країна, згадана в посланні статті, не Україна.

"Одночасно команда CERT-UA повідомляє, що в період з 25 травня по 12 червня 2014 її фахівцями, спільно з фахівцями компанії Symantec, вжито заходів щодо виявлення та усунення загроз кібершпіонажу в чотирьох зарубіжних дипломатичних установах України. Інформація про це приведена у вищезгаданій статті Symanteс. у команди CERT-UA сьогодні немає інформації про істотні проблеми з кібернетичної безпекою в інформаційно-телекомунікаційній мережі Кабінету Міністрів України ", - наголошується в повідомленні.