ua en ru

Держсекретар США Хілларі Клінтон повертається до роботи після хвороби

Державний секретар США Хілларі Клінтон сьогодні, 7 січня, як очікується, приступить до виконання своїх обов'язків після лікування від тромбу. Це станеться через п'ять днів після її виписки з лікарні, передає Reuters.

Робочий день голови американського зовнішньополітичного відомства почнеться з закритої зустрічі з заступниками та помічниками.

На цьому тижні Клінтон повинна провести близько десятка зустрічей, у тому числі три в Білому домі. Перша з них пройде 8 січня. На ній буде присутній міністр оборони США Леон Панетта і радник Президента з національної безпеки Том Донілон. Крім того, 8 січня повинні пройти зустрічі з послами Ірландії та Південної Африки.

У заяві Державного департаменту зазначалося, що під час хвороби Клінтон читала службові записки і віддавала розпорядження.

Нагадаємо, 15 грудня 2012 р. Клінтон впала в обморок і отримала струс мозку, після чого була поміщена під спостереження лікарів. Напередодні Нового року вона була госпіталізована у зв'язку з виявленням тромбу в голові і поміщена в нью-йоркську лікарню Presbyterian Hospital. Вона була виписана 2 січня.

В кінці січня ц.р. на посаді державного секретаря Клінтон змінить сенатор від Массачуссетса Джон Керрі.

Читайте також: Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер в січні піде у відставку, - джерела