ua en ru

Держсекретар президента Польщі обговорить ситуацію в США в Україні

Держсекретар президента Польщі обговорить ситуацію в США в Україні Фото: Кшиштоф Щерски, державний секретар канцелярії президента Польщі (Prezydent.pl)

Глава Канцелярії польського президента їде до США

Глава Канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський у середу вирушає з візитом в США, де проведе переговори щодо ситуації в Україні, політики безпеки і польських пріоритети в Раді безпеки ООН. Про це повідомляє Радіо Польща.

Згідно з повідомленням, він зустрінеться, зокрема, з представниками Державного департаменту і радниками президента США в Раді національної безпеки.

Крім того, ще до від'їзду Кшиштоф Щерський у Варшаві проведе зустріч з Куртом Волкером, який є спеціальним посланником Сполучених Штатів в Україні. Як повідомили в Канцелярії президента, темою переговорів буде регіональна безпека з урахуванням конфлікту на сході України.

Також в четвер у Вашингтоні глава канцелярії польського президента зустрінеться з представниками Державного департаменту і радниками президента в Раді національної безпеки. Планується обговорення питань, пов'язаних з самітом НАТО в цьому році і польсько-американським двостороннім співробітництвом.

Крім того, Кшиштоф Щерський візьме участь у семінарі "Зміцнення свободи, в тому числі економічної, за допомогою ініціативи Троеморья".

Після чого, заплановано, що в п'ятницю в Нью-Йорку він зустрінеться з представниками держав-членів Ради безпеки ООН для обговорення теми дискусії на високому рівні, яку Польща планує організувати через два місяці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках липневого саміту НАТО запланована зустріч президентів Польщі і США.