ua en ru

Держсанепідслужба виявила в складі води з Дністра вірус гепатиту А

Державна санітарно-епідеміологічна служба України виявила в складі води з Дністра вірус гепатиту А.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України виявила в складі води з Дністра вірус гепатиту А. Про це журналістам повідомив начальник відділу санітарного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань Департаменту реформування та державної санітарно-гігієнічного нагляду Держсанепідслужби України Олексій Даниленко, передає РБК-України.

"Зараз у всіх на слуху питання щодо забруднення води в річці Дністер Одеської області. Фахівцями нашої служби у складі води з цієї річки був виявлений вірус гепатиту А. Враховуючи те, що ця річка є єдиним і безальтернативними джерелом питного водопостачання Одеси та приміських районів, то це питання заслуговує на особливу увагу усіх причетних служб відомств і установ", - сказав Даниленко.

Він нагадав, що в Одесі на початку 2000-х рр. із-за забруднення води вірусами виник спалах гострого кишкового інфекційного захворювання, внаслідок чого постраждали понад 3 тис. осіб.

"Ми робимо все для того, щоб забезпечити наше населення питною водою належної якості", - додав представник Держсанепідслужби.

Нагадаємо, в січні в мікрорайоні Бортничі Києва відбулося забруднення водопровідної води-за несвоєчасного виявлення проривів в каналізації.