ua en ru

Держсанепідслужба попереджує про сезон активної передачі збудника малярії

Держсанепідслужба попереджує про сезон активної передачі збудника малярії Фото: червень-вересень - сезон активної передачі збудника малярії

Минулого року саме у цей сезон зафіксовано майже 40% усіх річних випадків малярії

Держсанепідслужба України попереджує про сезон активної передачі збудника малярії з червня по вересень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Минулого року саме у цей сезон зафіксовано майже 40% усіх річних випадків малярії в країні. Аналіз інформації від регіональних управлінь Держсанепідслужби за 2014 рік показав, що рівень захворюваності людей не перевищував середні багаторічні показники. У 2014 році мали місце 50 випадків захворювання на малярію у країні та 3 випадки паразитоносійства малярії у Хмельницькій області.

Усі 50 випадків малярії, які були зареєстровані - завізні. Громадянами України було завезено інфекцію у 33 випадках (66 %), іноземцями - 17 (34 %). Зафіксовано два летальних випадки тропічної малярії. Для порівняння, у 2013 році зареєстровано 78 завізних випадки із них - 4 летальні", - йдеться в повідомленні.

Найбільше випадків захворювання на малярію у минулому році було виявлено головними управліннями ДСЕС в м. Києві - 8; Миколаївській області та на водному транспорті - по 5; Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Одеській, Харківській областях - по 4; Сумській області -3.

Серед захворілих було 45 чоловіків і 5 жінок. На малярію хворіли робітники, пілоти, моряки, студенти. Тропічна малярія (P.falciparum) у 2014 році складала 30 випадків (61,2%), триденна (P.vivax) - 5 (10,2%), овале-малярія (P.ovale) - 4 (8,2%), чотириденна малярія (P. malariae) - 1 (2%), малярія спричинена декількома збудниками - 9 (18,3%).

Нагадаємо, Південна Корея заявила про закінчення епідемії вірусу MERS.