ua en ru

Держрибохорона у м. Києві та Київській обл. встановила весняно-літню заборону на вилов риби та інших водних живих ресурсів.

Держрибохорона у м. Києві та Київській обл. встановила весняно-літню заборону на вилов риби та інших водних живих ресурсів, повідомляє прес-служба відомства.
Так, згідно з вимогами "Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України", затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 18.03.1999 № 33, (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.05.1999 за № 326/3619), "Правил любительського і спортивного рибальства" затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.03.1999 № 19, (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.03.1999 за № 269/3562), листа Інституту рибного господарства УААН від 25.03.2010р № 72-03/10, Держрибохорона у м. Києві та Київській обл. забороняє всяке рибальство на час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри на Київському та Канівському водосховищах із затоками і протоками, включаючи зону підтоплення - з 10 квітня по 19 червня (включно); на озерах та водосховищах зарегульованих річок, що впадають у Київське та Канівське водосховища (в межах зони відповідальності Головного держуправління) з 10 квітня по 19 червня (включно); на незарегульованих річках, що впадають у Київське та Канівське водосховища в межах зони відповідальності Головного держуправління, з 10 квітня по 30 травня (включно); в новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів зони відповідальності Головного держуправління, з 10 квітня по
8 липня (включно).
Також заборонено вилов раків у період виношування ікри, личинок першої і другої линьок з 10 квітня по 20 червня і з 15 липня по 1 вересня.
Також на період нерестового ходу і нересту риби забороняється використання плавзасобів, оснащених двигунами (за винятком контролюючих організацій) на рибогосподарських водоймах, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях нересту риби, а також проведення змагань із спортивного рибальства і підводного полювання.

Дозволяється лише любительський лов риби на період заборони з берега, за межами місць нересту та в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, однією поплавковою або донною вудками з одним гачком і спінінгом з блешнею. Дозволений вилов риби - 3 кг.