ua en ru

Держпрограма вакцинації населення через поліклініки не виконується через відсутність наказу Мінохорониздоров’я, - Олег Назар

Державна програма вакцинації населення через державні поліклініки восени-узимку 2011-2012 рр. не виконується через відсутність відповідного наказу Мінохорониздоров'я. Про це заявив директор Київського центру клінічної імунології, головний імунолог міста Києва Олег Назар, передає кореспондент РБК-Україна.
"Державна програма вакцинації населення через державні поліклініки не виконуються через відсутність відповідного наказу. Вакцинація цього річ буде проводитися за бажанням населення і коштуватиме вона від 300 грн. Для здійснення вакцинації досі залишились минулорічні запаси вакцини... Тільки у вересні розпочалась підготовка тендерних документів для закупівлі вакцинації. Безкоштовну вакцинацію зможуть пройти лише незахищені версти населення. Зокрема, будинки дитини, будинки пристарілих та медичні працівники. Інші верстви населення будуть безкоштовно проходити вакцинацію з огляду на рішення місцевої влади", - заявив Назар.
Крім того він зазначив, що вакцинацію варто робити за місяць до епідеміологічного періоду.