ua en ru

Держпідприємництво схвалило законопроект щодо вилучення подорожнього листа з переліку документів на перевезення вантажу

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємств (Держпідприємництво) схвалило надісланий Міністерством інфраструктури України на погодження законопроект "Про затвердження змін до правил перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні", яким виключається визначення "шляховий лист" і єдиним основним документом на автомобільні перевезення вантажів залишається товарно-транспортна накладна (ТТН). Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Согаласно повідомленням, внесення згаданих змін пов'язано з необхідністю приведення діючих правил у відповідність із нормами законів України "Про автомобільний транспорт", "Про дорожній рух" та "Про міліцію", в тексті яких шляховий лист, як документ, необхідний для контролю, вже виключено.

Проектом передбачається, що перевезення продукції хімічної промисловості та медикаментів, що належать до категорії небезпечних вантажів, здійснюється у відповідності з діючими правилами перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні.
Однак, якщо такі перевезення не врегульовані цими правилами, то вони здійснюються відповідно до Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів та правил перевезення небезпечних вантажів.