ua en ru

Держпідприємництво погодило проект щодо удосконалення автомобільних пасажирських перевезень

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) опрацювала та погодила проект наказу Міністерства інфраструктури України "Про затвердження порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, документом пропонується встановити вимоги до:

- організації обстеження та облаштування маршрутів, що плануються для відкриття, а також доріг, дорожніх об'єктів перед відкриттям міських, приміських, міжміських та внутрішньообласних автобусних маршрутів;

- складання розкладів руху на відповідних маршрутах.

Крім того, проектом передбачається застосовувати методику вивчення попиту населення на пасажирські перевезення перевізниками та автостанціями всіх форм власності на міських, приміських, міжміських та міжнародних маршрутах. За інформацією розробника, це дозволить підвищити якість обслуговування населення, ефективно використовувати рухомий склад, а також забезпечити розвиток конкуренції та обмежити монополізм на ринку пасажирських перевезень.

Як відзначають в Держпідприємництва, прогнозується, що прийняття акта сприятиме безпечним перевезенням пасажирів, забезпечить своєчасне, повне та якісне задоволення потреб населення в перевезеннях, запровадить нові аспекти вивчення попиту населення на пасажирські перевезення та умови відкриття/закриття автобусних маршрутів.