ua en ru

Держпідприємництва ініціюватиме скасування одержання дозволу на виробництво та використання отруйних речовин

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва ініціюватиме скасування порядку одержання дозволу на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізації отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології. Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

Як заявив перший заступник голови Держпідприємництва Олександр Потімков, положення постанови КМУ від 20.06.1995 № 440 "Про затвердження порядку одержання дозволу на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізації отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів" суперечать актам вищої юридичної сили, тому Держпідприємництва ініціюватиме скасування даного документу.

"За результатами здійсненого Держпідприємництва аналізу законодавства виявлена відсутність правових підстав щодо необхідності видачі дозволу на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізації отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів саме Міністерством екології та природних ресурсів України", - йдеться у повідомленні.

У Держпідприємництві звернули увагу на несинонімічності понять "отруйні речовини" та "небезпечні речовини", що призводить до неоднозначного тлумачення даних понять та відсутності правових підстав щодо затвердження КМУ переліку отруйних речовин.

Суб'єкти господарювання наголосили на необхідності роз'яснити Держсільгоспінспекцією неможливість гарантування ефективності післяфумігаційних робіт у складських приміщеннях.

Держпідприємництвом до Кабінету міністрів України буде направлена пропозиція щодо скасування постанови Кабміну України № 440.