ua en ru

Держспоживстандарт у І кварталі 2010 р. забракував 58% перевірених у торговельній мережі іграшок.

Фахівці Держспоживстандарту України впродовж І кварталу 2010 року перевірили у торгівельній мережі 55 тис. іграшок. Про це повідомляє прес-служба відомства. Через невідповідність нормативним документам (НД) було забраковано та знято з реалізації майже 32 тис. (58,2%). Загалом було перевірено 534 суб'єкти господарювання. 507 із них порушували вимоги НД.

Через реалізацію іграшок без документів про їхню якість та безпечність, відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар та невідповідність вимогам НД продукцію було забраковано та знято з реалізації.

Зокрема, чимало порушень щодо реалізації іграшок іноземного виробництва без належного маркування та повної інформації про товар було виявлено в Івано-Франківській та Одеській областях.

Через наявність дефектів виробничого характеру (нерівномірної набивки, випадання ворсу, несиметричність крою, нерівність строчок м'яких іграшок, ріжучі краї, наявність гострої металевої фурнітури, осипання декоративного покриття, неякісне з'єднання дрібних деталей) спеціалісти управлінь у справах захисту прав споживачів бракували іграшки у Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Херсонській та інших областях.

За результатами перевірок торгівельної мережі впродовж І кварталу 2010 року було притягнуто до адміністративної відповідальності 472 особи. На них накладено адміністративні штрафи на суму 59 тис. 600 грн. До підприємств-порушників було застосовано 144 тис. 300 грн адміністративно-господарських санкцій.