ua en ru

Держприкордонслужба не рекомендує українцям їхати у Крим через пункт пропуску "Чонгар"

Державна прикордонна служба інформує громадян, які планують виїхати в АР Крим через пункт пропуску "Чонгар", про істотні ускладнення руху на даному напрямку.

Державна прикордонна служба інформує громадян, які планують виїхати в АР Крим через пункт пропуску "Чонгар", про істотні ускладнення руху на даному напрямку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПС.

Згідно з повідомленням, станом на 8:00 17 вересня черзі на виїзд з материкової частини України становлять до 10 км.

"Така ситуація виникла внаслідок прискіпливого огляду російськими прикордонниками автомобілів громадян України і вантажівок української реєстрації. Враховуючи те, що в середньому оформлення однієї вантажівки у російських прикордонників триває більше 30 хвилин, а легкових автомобілів - не менше 20 хвилин, а для оформлення в російський пункт пропуску прикордонники запускають тільки по одному транспортному засобу, водії змушені чекати в черзі годинами", - йдеться в повідомленні.

"Державна прикордонна служба України рекомендує громадянам України обирати для руху в АР Крим інші напрямки, де немає такого скупчення автотранспорту. У свою чергу українські прикордонники вживають усіх заходів, щоб полегшити учасникам руху пересування в обидва напрямки", - повідомили у ДПС.