ua en ru

Держприкордонслужба готується до протидії терактам

Держприкордонслужба готується до протидії терактам Фото: На КПП передбачено застосування додаткової перевірки іноземців

Дані заходи пов'язано з терористичними актами в Брюсселі

У Державній прикордонній службі України вжито додаткових заходів для забезпечення безпеки на державному кордоні, а також з метою виявлення осіб, причетних до терористичної діяльності, зброї, вибухівки, отруйних, радіоактивних речовин. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Дані заходи пов'язано з терористичними актами в Брюсселі, щоб запобігти подібні атаки на території України.

"У пунктах пропуску через державний кордон передбачено застосування додаткової перевірки стосовно іноземців, які прибувають з країн терористичного ризику. Крім того, для реагування на нестандартні ситуації, а також можливі прояви терористичних загроз сплановано тренування мобільних прикордонних підрозділів та посилені режимні заходи у підрозділах", - йдеться в повідомленні.

Крім цього прикриття морської ділянки забезпечене силами корабельно-катерного складу і активним використанням технічних засобів охорони, активізовано повітряний моніторинг існуючими літальними апаратами, в готовності знаходяться резерви, які будуть використані за призначенням у разі необхідності.

Подібні заходи Держприкордонслужба вже проводила через терористичні акти, які раніше були в Парижі і Стамбулі.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі прогриміла серія вибухів. Два вибухи сталися в залі вильоту аеропорту "Завентем", також бомби вибухнули на станції метро "Маальбек". В результаті вибухів в Брюсселі, за офіційними даними, загинули 32 людини і близько 270 були поранені.