ua en ru

Держлікслужба надала недостовірні дані про нового главу відомства, - розслідування

В Держлікслужбі України спростовують інформацію про те, що новий глава відомства Михайло Пасічник нібито є власником фармацевтичної компанії або головою громадського об'єднання, однак отримані відомості, що суперечать даній офіційній заяві. До такого висновку прийшли журналісти порталу Pharma.net.ua, що організували власне розслідування.

За їх інформацією, офіційний реєстр підприємств і організацій irc.gov.ua за запитом щодо Аптечної професійної асоціації України містить дані про Пасічника М. Ф. як про керівника і подписанта організації.

Також, за їхніми даними, сайт самої Аптечної професійної асоціації України називає своїм президентом саме Пасічника.

"В коментарі газеті "Капітал" вже після призначення головою Держлікслужби Михайло Пасічник заявив, що "Фалбі" не буде банкрутувати. За його словами, "проблеми з банком-кредитором вже залагоджено". Як бачимо, аптечна мережа до Пасічника, за його словами, відношення не має, однак її операційною діяльністю, в тому числі врегулюванням фінансових боргів, він як і раніше активно зайнятий", - зазначили журналісти.

Вони також нагадали, що урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією Тетяна Чорновол також виказала сумніви в прозорості призначення Пасічника керівником державного регулятора, оскільки Кабмін порушив порядок призначення, не провівши відповідну перевірку на предмет можливої корупційності, а також у зв'язку з даними про корупційну складову М. Пасічника, що надійшли від учасників ринку.