ua en ru

Держкомзем України готовий створити систему земельного кадастру до червня 2012 р.

Держкомзем України готовий докласти максимальних зусиль, аби до червня 2012 р. в Україні було створено систему державного земельного кадастру. Про це заявив заступник голови Держкомзему Сергій Бєльчик, повідомляє офіційний сайт комітету.

«Україна отримала позику Світового банку для реалізації проекту «Видача державних актів на право власності на землю та розвиток системи кадастру», і завдяки цьому має ресурс як на створення картографічної основи кадастру, так і геоінформаційної системи - зокрема, електронного архіву даних та програмного забезпечення. Термін реалізації проекту завершується у червні 2012 р., і саме до цього терміну ми просто зобов'язані укластися», - зазначив заступник голови Держкомзему.

Можливість завершення побудови в Україні системи земельного кадастру протягом 2,5 років підтвердив експерт Світового банку Гевін Адлінгтон. Проте, таке завдання він назвав «надскладним». За словами С.Бєльчика, «залишаються неврегульованими законодавчі питання - скажімо, досі не ухвалено закон про державний земельний кадастр».

А директор проекту зі створення єдиного земельного кадастру України Сергій Кубах повідомив, що на сьогодні здійснено аерофотозйомку понад 70% території України, створено ортофотокарти на територію понад 50% та індексні кадастрові карти - на територію 10%. Він також зазначив, що «на сьогодні підготовлено технічне завдання на створення національної системи кадастру, яке відповідає сучасним європейським вимогам для побудови таких систем».