ua en ru

Держкомзем з початку року анулював 30 ліцензій на право проведення землевпорядних і землеоціночних робіт.

Держкомзем України з початку року анулював 30 ліцензій на право проведення землевпорядних і землеоціночних робіт. Про це повідомив журналістам заступник голови Держкомзему України Сергій Бєльчик, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, ліцензії були анульовані під час 71 позапланової перевірки. Як зазначив заступник голови Держкомзему України, фактично ліцензія була відібрана у кожного другого підприємства під час позапланових перевірок. Для порівняння у 2009 р. під час 259 перевірок підприємств ліцензії були відібрані лише 35 об'єктів господарювання. Як відзначив С.Бєльчик, збільшення кількості анульованих ліцензій викликано вступом в дію нових умов до ліцензій підприємств, які проводять оцінки та земельні впорядкування. Зокрема, за словами представника Держкомзему, підприємства мають жорстко дотримуватись умов заключених у контрактах. Також посилено вимоги до технічного обладнання, наявності спеціалістів з геодезичних робіт та інше.
Як зазначив представник Держкомзему, протягом останніх років зростає кількість скарг з боку населення на діяльність підприємств, що проводять подібні роботи.